Hogyan segít a...

Főbb kémiai összetevők

Monoterpén alkohol: Linalol 35%, Alpha terpineol
Észter: Linalil acetát 45-60%

Tulajdonságai

 • Hámosító, sebgyógyító, bőrregeneráló
 • Gőrcsoldó, testileg-lelkileg
 • Fájdalomcsillapító
 • Vérnyomáscsökkentő
 • Szív ritmusszabályozó
 • Faggyú kiegyensúlyozó
 • Anti hisztamin hatású
 • Nyugtató, antidepresszáns, stresszoldó

Magas vérnyomás

Tisztán 1-1 csepp a szívre, pulzus pontokra, vagy a gerincoszlopon besimítva. Gyógyszerszedés mellett is használható, a gyógyszer esetleges csökkenését, vagy elhagyását orvossal egyeztetni kell!

Érdemes hosszútávon a máj és az érrendszer egészségét is rendbe tenni, diétával, méregtelenítéssel, életmódváltással, ehhez szakember tanácsát, felügyeletét kérjük.

Égésre

Azonnal tisztán bekenni, hűteni, és ezt percenként ismételni, amíg nagyon fáj. Utána lehet ritkítani, és bázis olajjal hígítva használni.

Súlyosabb esetben ritkítani, és bázis olajjal hígítva használni. Súlyosabb esetben összetett keverékre lesz szükség, a higított keveréket ki kell egészíteni Tömjénnel, Cickafark illóolajjal.

Ha fennáll fertőzésveszély is, akkor Teafaj illóolajból is tehetünk bele. Súlyos esetben az elsősegélynyújtás után orvoshoz kell menni! (20 ml bázis olajba vagy shea vajba: 1 cs Levendula, 5 cs Tömjén, 5 cs Cickafark3 cs Teafa > ez különben egy nagyon jó sebgyógyító krém, más alkalmakkor is használható).

Napégésre

Hígítva használjuk, 30 ml bázis olajba tegyünk 20-30 cseppet, esetleg 1-2 csepp Eukalyptusz is jót tesz a hűtő hatás miatt.

A Borsmentát is választhatjuk, de abból nagyon minimális, fél csepp is elég. Súlyosabb esetben Cickafark illóolajjal egészítsük ki.

 

Csípésekre

Tisztán 1-2 cseppel kenjük be, hamar hatni fog.

Gyakorlati alkalmazási lehetőségek

Kiütésekre:

Kis területen levőre tisztán is lehet, nagyobb területe hígítva célszerűbb. Főleg a csalánkiütésre viszont, vírusos fertőzések kiütésére is nagyon jó.

Ekcéma:

Shea vajba téve, de figyelni kell, mert nem minden esetben válik be. Ez 1-2 nap alatt kiderül, akkor mást kell választani. (Pl. Myrrha, Római kamilla).

 

Sebek:

Teafával, Tömjénnel együtt, Shea vajas alapba téve remek sebgyógyítót készíthetünk a mindennapi használatra. Cickafarkkal is kiegészíthető, akkor egy szép kék színű, gyorsan regeneráló krémünk lesz. (Pontos recept az égésnél).

Pattanásos, zsíros bőrre:

Alapkrémbe, vagy nem zsíros bázis olajba (frakcionált kókusz, szezám, jojóba) téve lehet mindennapi használatra, szépen letisztítja, kiegyensúlyozza a bőrt.

Nagyobb pattanásokra, erősebben gyulladt bőrre használjuk. Teafával, alkalmanként Tömjénnel együtt. Amennyiben olajat használunk, azt mindig nedves bőrre kenjük fel.

Szív:

Ritmus zavarra, szapora szívverésre vagy kihagyásokra, gyenge szívre, szívre húzódó stresszelésre, alkalmanként, vagy rendszeresen is hallható, tisztán a szívre kenhető.

Menstruációs görcsökre:

Max duplájára hígítva kenjük az alhasra, ha kell többször is.

Fejfájásra:

A fejfájás helyén tisztán kenjük be, vagy tarkó, halánték, homlok területére. Kiegészíthetjük a kezelést Borsmentával is. Erős migrén esetében a májra kenjük Borsmentát, és sok Citrom olajos vizet igyunk.

Reumatikus vagy izom fájdalmakra, görcsökre:

Bázis olajjal 2-3x-os hígításban használjuk. Súlyosabb esetben tisztán is lehet.

Stresszes helyzeteknél:

Párologtatni diffúzorral, vagy tenyérből belélegezni, de jót tesz a mellkasra kenve, hátra kenve, fürdővízbe is.

Antidepresszánsnak:

Lehet belsőleg is naponta többször 1-2 csepp, vagy külsőleg parfümként használva (csuklóra, nyakra, halántékra stb. kenhető).

Alvászavarra:

Inhalációval, vagy magunkra kenéssel, vagy akár belsőleg is. Van aki úgy érzi, nem tud elaludni a Levendulával, nekik azt javaslom, hogy lefekvés előtt jó 1-2 órával használják, és ne közvetlenül.

Mivel van egy letisztító hatása, arra érzékeny emberek, amíg a tisztulás tart, nem tudnak aludni, nekik javasolt lefekvés előtt 1-2 órával előbb használni.

Fülfájásra:

A fül köré kenni tisztán, majd 1 cseppet vattára tenni és ezt a fülbe helyezni egy időre.

Becsepegtetni TILOS! Ha erősebb gyulladás van, akkor teafával együtt kenjük a fül körüli külső részén is.

A TEAFÁT NEM SZABAD VATTÁVAL SE BELÜLRE HASZNÁLNI!

Hűsítésre:

A Levendulának jó hűsítő hatása van, a hőguta ellen remekül beválik pl. limonádéval.

Pollen allergiás tünetekre:

Belsőleg néhány 1-2 csepp 3-4x naponta kiegészítve ugyanennyi Citrom és Borsmenta illóolajjal. Van, akinél nem válik be, sőt kicsit rosszabb lesz, ők A Citrom, Római kamilla verziót próbálják ki.

Asztmára, Kruppos köhögésre, Éjszakai köhögésre:

Hígítva a mellkast, hátat kenjük be, 30 ml bázisolajba tehetünk 10-20-30 cseppet. Nappalra használjunk Fenyő ½, Majoranna ¼, Levendula ¼ arányú keverékét, ennek nyákoldó, hörgőtágító, görcsoldó, légzésfunkció javító és háttér okokat megoldó tulajdonsága van.

Idegrendszer, negatív érzelmi helyzetekre:

Párologtassunk diffúzorban, vagy kenjük magunkra, lélegezzük be a tenyerünkből, esetleg tegyük a szív csakrára.

Lelki, energetikai hatása:

Megtisztítja a teljes energetikai rendszerünket azoktól a pszichés salakoktól, melyeket másoktól vettünk át, vagy a mi feldolgozott pszichés történeteink maradványa.

Egyensúlyba hozza az energiarendszerünket. Felhívja a Föld energiáját, és felfelé áramoltatja bennünk. Ez további tisztítást végez a fizikai testünkben is, végül teljes nyugalmat és békét hagy maga után.

Kontraindikáció –  Nem ismert, gyerekeknek, várandósoknak is biztonsággal használható

 

Ajánlott LevendulaOlaj

A dōTERRA™ CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajok tiszta, természetes, aromás összetevők, amelyeket nagy gondossággal vonnak ki a növényekből. Nem tartalmaznak az aktív összetevőket felhígító vivőanyagokat vagy mesterséges összetevőket, sem szennyeződéseket vagy egyéb vegyszermaradványokat.

Péter István

Termék :  Levendula 15 ml doTERRA esszenciális olaj

Termék rendelési száma: 60204657

Termék elnevezése: Levendula – Lavander

Termék ár: 24,50 EUR

Kiszállítás: DPD 9 EUR 5 munkanap

Pontérték: 21,5

A doTERRA legnépszerűbb olaját, a levendulát évezredeken át nagy becsben tartották az összetéveszthetetlen aromás és terápiás tulajdonságai miatt.

 

 • Széles körben használt nyugtató, ellazító hatásáért.
 • Enyhíti az alkalmanként megjelenő bőrirritációkat.
 • Gyors bőr regeneráló tulajdonság 

 • Nyugtatja a nyak és fejizmokat

 • Nyugtató összetevőket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a nyugodt alváshoz

Mire figyeljen oda vásárláskor

A levendula 15 ml kiszerelésben megtalálható a nagy csomagban is.